Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

July 28 & 29, 2018 at the Long Beach Convention Center
Midsummer Scream

Write us on info@evently.com

Follow Us

  /  Midsummer Scream 2016 Education Schedule

midsummer-scream-org-siteid-2

Education & Workshops Schedule
July 30 & 31, 2016
Long Beach Convention Center

Education Schedule (more classes to be added)
All classes free with general admission - make and take workshops require a materials fee.

Saturday, July 30

  • How to Make Trees for Your Yard Display or Haunted House

    Saturday, 11:30 am - 1:00 pm 1h 30' Showfloor Stage CalHaunts, Diane Meyer, Shannon Thompson

  • Deadly Delectables with The Homicidal Homemaker

    Saturday, 11:30 am - 12:30 pm 1h Classroom B Kaci Hansen, The Homicidal Homemaker

  • Heavy Gore FX Makeup Demo

    Saturday, 11:30 am - 12:30 pm 1h Classroom A Missy Munster

  • Spooky Science

    Saturday, 11:30 am - 12:30 pm 1h Screaming Room Ben Dickow, Columbia Memorial Space Center

  • Make your Own Tombstone M & T

    Saturday, 12:00 pm - 1:00 pm 1h SoCal Valley Haunters

  • Paper Mache Halloween Madness

    Saturday, 1:00 pm - 2:00 pm 1h Classroom A CalHaunts, Sandie Schneider

  • Shut Down Sagas – How to Avoid Getting the Axe from a Fire Marshall

    Saturday, 1:00 pm - 2:00 pm 1h Classroom B Carolyn Carpenter, Colin David

  • Silicone Mold Making Basics M & T

    Saturday, 1:30 pm - 2:30 pm 1h SoCal Valley Haunters

  • Swamp/Witch Lanterns M & T

    Saturday, 3:00 pm - 4:00 pm 1h SoCal Valley Haunters

  • Faux Stone Walls Demo

    Saturday, 3:00 pm - 4:00 pm 1h Showfloor Stage CalHaunts, Diane Meyer

  • Simulating Corrosion! Demo

    Saturday, 4:30 pm - 5:30 pm 1h Showfloor Stage Evil Twin Studios, Michael Brunner

Sunday, July 31

  • Foam Fabrication 101

    Sunday, 11:30 am - 12:30 pm 1h Showfloor Stage CalHaunts, Diane Meyer, Preston Meyer

  • Faux Finishes for Facades and Props

    Sunday, 11:30 am - 12:30 pm 1h Classroom B Hollywood Haunter, Jeanna Docter

  • Beginners Guide to Online Haunt Marketing

    Sunday, 11:30 am - 12:30 pm 1h Classroom A Isidro Hernandez, Jason Thompson, The Haunt Store

  • Spooky Science

    Sunday, 11:30 am - 12:30 pm 1h Screaming Room Ben Dickow, Columbia Memorial Space Center

  • Swamp/Witch Lanterns M & T

    Sunday, 12:00 pm - 1:00 pm 1h SoCal Valley Haunters

  • How to Make Glowing Embers

    Sunday, 1:00 pm - 2:00 pm 1h Classroom B CalHaunts, Guy Myers

  • Skull Painting & Finishing

    Sunday, 1:00 pm - 2:00 pm 1h Showfloor Stage BJ Winslow, Dapper Cadaver

  • Make your Own Tombstone M & T

    Sunday, 2:00 pm - 3:00 pm 1h SoCal Valley Haunters

  • Chill Out and Fog It Up!

    Sunday, 2:30 pm - 3:30 pm 1h Classroom A Fog it Up!, Joey Olaerts

  • Home to Pro Haunt with the Bloodshed Brothers

    Sunday, 2:30 pm - 3:30 pm 1h Classroom B

  • Full Prosthetic Makeup in Under An Hour!

    Sunday, 3:30 pm - 4:30 pm 1h Showfloor Stage Scott Ramp, The Scream Team

  • Silicone Mold Making Basics M & T

    Sunday, 4:00 pm - 5:00 pm 1h SoCal Valley Haunters

  • Foam Fabrication Using L200

    Sunday, 4:00 pm - 5:00 pm 1h Classroom B CalHaunts, David King

  • Airbrush & Prosthetics – Application & Body Mapping Basics

    Sunday, 4:00 pm - 5:00 pm 1h Classroom A European Body Art, Lisa Berczel

  • Mid-Century Macabre Decor with The Homicidal Homemaker

    Sunday, 5:30 pm - 6:30 pm 1h Classroom B Kaci Hansen, The Homicidal Homemaker

  • Painting Techniques

    Sunday, 5:30 pm - 6:30 pm 1h Classroom A John Rayburn

More classes to be added.
All classes free with general admission - make and take workshops require a materials fee.
Schedule subject to change.

Tickets On Sale!

Grab em now!

Enjoy all the frights andĀ fun of Halloween packed into one July weekend!